Horses

Bekijk hieronder een overzicht van onze paarden of bekijk alle paarden op de website van Rom Vermunt.

 

Ferguson

Ferguson werd bij zijn moederstamboek Hannover in 2013 goedgekeurd en nam na zijn aanwijzing bij het KWPN in 2014 met succes deel aan het verrichtingsonderzoek. Daarin ontving de vos een 9 voor zijn souplesse en voor zijn houding & balans. De stap werd beoordeeld met een 8. Voor zijn draf, galop, bewerkbaarheid en dressuuraanleg prijken 8,5-en op cijferlijst. Daarmee was Ferguson met een totaal van 85 punten één van de beste leerlingen van zijn jaargang. In de competities liet Ferguson in de jaren daarna zijn aanleg zien met een debuut in de Lichte Tour als zevenjarige. Dit jaar zal Ferguson door Esmee van Gijtenbeek uitgebracht worden in de sport.

Afstamming

Wat Ferguson bijzonder interessant maakt is zijn afstamming. Zijn vader Floriscount is bij veel Duitse stamboeken goedgekeurd, kwam uit in de Lichte Tour, is zoon van wereldkampioen Florencio en voert via zijn moeder het topbloed van Donnerhall. Zijn moeder bracht drie goedgekeurde zonen en evenzoveel Lichte Tour paarden.

Ferguson is via zijn moeder Liebelei een kleinzoon van de invloedrijke volbloed Lauries Crusador xx, die veel Grand Prix paard heeft gebracht. De moederlijn van Ferguson bracht meerdere goede dressuurpaarden en opvallend veel Staatspremie-merries. Ferguson voert veel volbloed in zijn genen, waarmee zijn elasticiteit mede is te verklaren.

Kyton

Kyton (Furgison X Ferro) is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van Ferguson, uit diens eerste jaargang. Kyton komt uit de bekende Bria-stam en is zodoende verwant aan de bekende Grand Prix-merrie Barbria en de Grand Prix- en goedgekeurde hengsten Blue Hors Don Olymbrio, OO Seven en Voice.

In 2020 won Bart Veeze met Kyton de Subli Cup selectiewedstrijden in Emmeloord, Tolbert en Werkendam met overtuigende scores van ruim boven de 80 procent en met lovende jurycommentaren. Zijn aanleg voor verzamelen en zijn fantastische instelling leverden Kyton ook een ticket op voor het WK Jonge dressuurpaarden in Verden in december, dat vanwege de corona-pandemie helaas werd afgelast.

Kyton bevestigde daarmee de goede cijfers die hij tijdens het verrichtingsonderzoek in 2018 ontving, waaronder een 9 voor rijdbaarheid en de 8-en voor stap, draf en galop.

Vorig jaar werden van Kyton 11 van de 14 geregistreerde veulens lineair gescoord. Aan de hand daarvan publiceerde het KWPN een positieve afstammelingenrapportage. Enkele onderdelen hieruit: De veulens van Kyton zijn ruim voldoende tot zeer goed ontwikkeld. Ze staan ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel en hebben veel uitstraling. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte. In draf tonen de veulens ruim voldoende ruimte, ruim voldoende tot veel souplesse, en ruim voldoende tot goede kracht en balans. De galop heeft een ruim voldoende ruimte, kracht, balans en ruim voldoende tot goede souplesse.

Bosco

Unieke hengst

Op meerdere fronten is Bosco een unieke hengst. Ten eerste vanwege zijn fraaie kleur, waarmee hij als eerste palominokleurige hengst het dekbrevet verdiende bij het Oldenburger stamboek, als driejarige. Ten tweede heeft hij een evenzo bijzondere pedigree, waardoor hij ook met oog op de gewenste bloedspreiding (vrij van Ferro-, Jazz- en Flemmingh-bloed) waardevol kan zijn.

Met zijn eigen dressuuraanleg en geweldige karakter trekt deze hengst eveneens de aandacht, wat er voor zorgt dat er ook op sportief gebied veel van hem verwacht mag worden.

Palominokleur verankerd

Zijn vader Benicio heeft zijn kwaliteiten op Grand Prix-niveau laten zien. De charmante voshengst is internationaal in de Lichte Tour geklasseerd met Jessica Andersson. Bosco is gefokt uit de Staatspremie-merrie Harfe, die afstamt van de fantastisch verervende Lichte Tour-hengst Quaterback. In de moederlijn van Bosco zit zijn bijzondere kleur verankerd.

Bosco wordt opgeleid en in de sport uitgebracht door Esmee van Gijtenbeek. De combinatie heeft begin 2020 haar debuut gemaakt in de klasse ZZ-licht en zal binnenkort de overstap maken naar de subtop.

Indigro

Indigro is een zoon van de preferente Negro, die bij het KWPN reeds vier zonen en zes kleinzonen goedgekeurd kreeg voor de dekdienst. Zijn vader Ferro geniet internationale bekendheid, niet alleen als uitermate goede vererver van sportpaarden, maar ook door zijn eigen prestaties op de Olympische Spelen van Sydney, waar hij individueel vijfde werd onder Coby van Baalen. Zowel de moeder als grootmoeder van Indigro behaalden het sportpredicaat door sportresultaten in respectievelijk het ZZ-Licht en het Z2-dressuur. De moeder van Indigro is de elitemerrie Pralina,die een product is van de bewezen succescombinatie Jazz x Ulft waarvan ook Parzival van Adelinde Cornelissen een resultaat is. Met in de pedigree de predicaathengsten Negro, Jazz, Ulft en Doruto op een rij is het bewezen dressuurbloed rijkelijk voorhanden bij Indigro. Pralina heeft van Lord Loxley een Z-dressuur-nakomeling gebracht en haar halfzus (v.Havidoff) bereikte het Z2. Overgrootmoeder Ulana heeft eveneens Z-dressuurpaarden voortgebracht en ze is de grootmoeder van een ZZ-lichtdressuurpaard.

Exterieur

Indigro is een ruim voldoende ontwikkelde hengst die ruim voldoende tot goed in het dressuurpaarden model staat. Het hoofd is sprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, komt een fractie diep uit de borst en is goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is steil en goed van lengte. De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De rug is licht gezonken, goed van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed van lengte, goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier zou langer door moeten lopen. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien licht frans. Het achterbeen is een fractie lang en sabelbenig. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.